galeria
Knyszewicze. Zielska Kolonia – królestwo Agnieszki Prymaki. Słoneczna sobota. Autorskie, otwarte warsztaty ph. „HERBACIANE FERMENTY”. Była pogadanka o fermentowaniu, o historii „Iwan Czaja”*, o innych herbatkach fermentowanych. Można było oglądać, wąchać, pić herbaciane eksperymenty Zielskiej Agnieszki. Była wyprawa po "materiał" fermentacyjny, a potem rolowanie i upychanie, a przy tym rozmowy i odpoczynek w bliskości z Naturą. Po „trudach” zbierania przyszedł czas na przygotowanie i degustacje smalczyku wegańskiego i masła z ziołami. Młode pokolenie – Nina i Lidia – z zapałem dekorowało słoiki herbaciane nasturcjami, ich przekaz był jasny - każdy ma zjeść nasturcję!
Iwan Czaj* - starosłowiańska herbatka przygotowywana z rośliny -
wierzbówki kiprzycy.
tekst: Aneta Tumiel,
fot.: Agnieszka Prymaka, Aneta Prymaka