galeria
Twoja ścieżka zawodowa? Hotelarstwo, Gastronomia!
Sokółka gastronomią stoi, w powiecie także w bazie gastronomicznej ostro drgnęło! Coraz więcej z nas z braku czasu decyduje się na jadanie poza domem, a z kolei dla turystów usytuowanie Sokólszczyzny w Zielonych Płucach Polski oraz oferta regionalnych kuchni stanowi niezmiennie, nomen omen, łakomy kąsek…Czemu więc nie spróbować swoich sił w usługach gastronomiczno-hotelarskich, w nich drzemie niewątpliwie potencjał!
Potencjał, z kolei, w sobie do bycia: barmanem, baristą, kucharzem… mogą odkryć osoby niepracujące oraz nieuczące się (z wyłączeniem nauki zaocznej), w wieku 15-29 lat, które wezmą udział w bezpłatnym, bo finansowanym ze środków UE w ramach EFS kursie zawodowym, a po nim - 3-miesięcznym, płatnym przez organizatora stażu ze stypendium w wysokości 1280 zł brutto miesięcznie. Szkolenia będą się odbywały w Białymstoku, więc organizator zapewni zwrot kosztów dojazdu oraz catering.
W trakcie kursu przewidziane jest kilkugodzinne spotkanie z doradcą zawodowym, który pomoże ustalić, jakie są plany i potrzeby zawodowe kursantów, ażeby późniejsza propozycja stażu była jak najbardziej dopasowana. Jest szansa na zdobycie kwalifikacji oraz cennego doświadczenia niezbędnego do pracy na stanowisku: recepcjonisty / barmana / baristy / kucharza / profesjonalnej obsługi klienta w hotelu /innych. Warto się zainteresować, bo uzyskane kwalifikacje zawodowe potwierdzi otrzymany na końcu certyfikat. Kurs równa się także - doświadczenie zawodowe, nabyte podczas 3-miesięcznego stażu.
Zainteresowanych odsyłamy na stronę: www.szkolimyzadarmo.pl, gdzie także znajduje się formularz zgłoszeniowy https://www.szkolimyzadarmo.pl/projekt/32, zaś o szczegółach dotyczących rekrutacji dowiemy się, dzwoniąc do opiekuna projektu, pod nr 790 551 097. (Red.)