Kuchnia japońska bez tajemnic

Kuchnia japońska bez tajemnic

Dnia 7 grudnia 2016 roku w  Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Janowie odbyły się warsztaty kulinarne poświęcone kuchni japońskiej w szczególności zasadom produkcji SUSHI. Warsztaty poprowadził Pan Mariusz Olechno, właściciel restauracji w Białymstoku i Łomży KOKU SUSHI. Pan Mariusz podczas prezentacji pokazał jak przyrządzać sushi, orientalne sosy i wywary, ryż, pastę Wasabi. Uczestnicy kursu nauczyli się również jak łączyć styl japoński i francuski zgodnie z myślą kuchni fusion a następnie przygotowali typowe potrawy takie jak Uromaki, Futomaki, Hosomaki  pod nadzorem mistrza. Warsztaty przybliżyły nam odległą kulturę kulinarną Japonii, kraju kwitnącej wiśni, o którym wciąż za mało wiemy. Kuchnia japońska ze względu na walory zdrowotne i smakowe cieszy się coraz większym zainteresowaniem w Polsce.


Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Janowie
 

Zdjęcia


W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb.
Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym.