galeria
2 kwietnia odbył się szkolny etap konkursu „Gotuj z klasą”. Do współzawodnictwa stanęły 3 dwuosobowe zespoły, których zadaniem było przygotowanie trzech dań: zupy lub przystawki, dania głównego oraz deseru. Dania miały nawiązywać do tradycji kulinarnej regionu.
W konkursie wzięły udział: Zespół I: Julia Żukiewicz – kl. I Tż, Milena Bobowska – kl. I Tż pod opieką Joanny Pac, II: Natalia Karczewska – kl. II Tż, Gabriela Żak – kl. II Tż pod opieką Anny Giedzicz oraz Sylwii Czaban; III: Edyta Saniukiewicz – kl. I Tż, Magdalena Olechno – kl. I Tz pod opieką Doroty Gudalewskiej
Jury w składzie : Anna Cilulko, Barbara Czechowicz oraz Iwona Krzyżanowska - Z-ca Dyrektora Departamentu Rolnictwa i Obszarów Rybackich, miało trudne zadanie, gdyż wszystkie przygotowane dania były pięknie podane, wybornie smakowały i zawierały elementy tradycji kulinarnej naszego regionu. Jednak zwyciężyć mógł tylko jeden zespół i był to Zespół II w składzie Natalia i Gabriela, który będzie reprezentował naszą szkołę w zmaganiach wojewódzkich. Wszystkim uczestnikom serdecznie gratulujemy!
Materiał FB: ZSR w Sokółce, Fot.: T. Otoka.