galeria
Katarzyna Dulewicz – opiekunka stażu
w Pizzerii Robertino
Czy jest Pani zadowolona z pracy młodzieży podczas stażu?
Jak najbardziej. Staż przebiegał w bardzo przyjaznej atmosferze, młodzież była aktywna, chętna do poznawania pracy w pizzerii od kulis.
Czego nowego mogli nauczyć się w Pizzerii Robertino młodzi ludzie?
Początkowo mogli obserwować, jak wyglądają przygotowania do pracy pizzerii od rana. Mogli poznać tę pracę od podstaw: przygotowanie składników (warzyw, sera, wędlin, dodatków itp.), ciasta. Z czasem samodzielnie zaczęli przygotowywać sałatki, pizzę pod okiem doświadczonych pracowników.
Czy Pizzeria Robertino jest otwarta na przyjmowanie kolejnych stażystów?
Tak, jest to obopólna korzyść. Uczniowie zdobywają doświadczenie, oswajają się z pracą w rzeczywistych warunkach. My mamy w nich pomocników.
Stażystka Natalia
Michniewicz
Czy jesteś zadowolona z odbytego stażu, czy spełnił oczekiwania i nauczyłaś się w jego trakcie czegoś nowego?
Tak, jestem zadowolona z odbytego stażu i spełnił on moje oczekiwania. Nauczyłam się robić pizzę, obsługiwać gości, poznałam obsługę różnych sprzętów.
W jakiej atmosferze
przebiegał staż?
Atmosfera w pracy była przyjemna, każdy był miły oraz służył swoją pomocą.
Czy odbyty staż przekonał Cię do słuszności wyboru obecnego profilu nauki?
Zdecydowanie, gdyż nauczyłam się wiele pożytecznych rzeczy, które w przyszłości zaowocują jeszcze lepszą pracą.
Red.