ZSR w Sokółce PONOWNIE NA PODIUM

ZSR w Sokółce PONOWNIE NA PODIUM

Zespół gastronomiczny zajął drugie miejsce w drugiej edycji konkursu Wyzwanie MAKRO Chefa.

W skład zwycięskiej drużyny wchodzą uczniowie klasy I TŻ  Gabriela Żak i Kamila Korolczuk, uczniowie klasy III TŻ Anna Harasim i Piotr Hrynko oraz nauczyciele Sylwia Czaban, Małgorzata Klocek oraz Renata Sudorowska.

W etapie finałowym konkursu wzięło udział 20 szkół z całej Polski, których zadaniem było przygotowanie autorskiej receptury na danie street food z wykorzystaniem produktów narzuconych i dostarczonych przez organizatora: papryczek piri-piri, karczochów i fasoli w sosie pomidorowym marki MAKRO Chef oraz pulpy mango marki MAKRO Premium.

Nagrodą za zajęcie drugiego miejsca jest zestaw noży MAKRO Professional oraz bon na zakupy w sieci hurtowni MAKRO.

Nasz zespół przygotował potrawę o tajemniczej nazwie proziak czyli przepyszną pizzę regionalną z sosem z mango, z indykiem, grillowanym bakłażanem i papryką, karczochami, papryczką piri-piri, fasolą oraz serem.  

Potrawa smakuje tak jak wygląda, a nawet jeszcze lepiej....

Zespół Szkół Rolniczych

 

Zdjęcia


W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb.
Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym.